logo
heroimage

Trajecten

Samen stappen we even uit het ‘moeten’ van alledag met ‘Onderweg Ont-moeten’. We ontmoeten elkaar onderweg; op een nader af te spreken (parkeer)plaats in ‘De Maashorst’. Een prachtige uitvalsbasis om op een efficiënte, mindfulness manier aan jezelf te werken.

maashorst

Wat houden de trajecten in?

4 wandelingen van maximaal 1,5 uur

Sessie 1

Onderweg ‘Ont-moeten’ we elkaar.

Tijdens deze eerste wandeling kom je tot jezelf en verken rustig je huidige situatie. Al wandelend gaan we je hulpvraag verduidelijken. Ik luister, stel vragen en houd je de spiegel van de natuur voor. Na de wandeling ontvang je per mail opdrachten voor thuis.

Sessie 2 en 3

Wat is je ontwikkeling? Wat wil jij niet meer ‘moeten’?

Ik neem je mee de mooie natuur in, laat je zien en voelen hoe je echt tot rust kunt komen. We lopen in een rustig tempo. We bespreken wat de eerste wandeling met je heeft gedaan. Ik reik je (mindfulness) oefeningen aan. Je onderzoekt wie je bent en wat je hier heeft gebracht. Jij beslist wat je behoudt, versterkt en loslaat. We gebruiken metaforen uit de natuur om tot meer focus, inzicht en inspiratie te komen. Na de wandelingen ontvang je per mail opdrachten voor thuis.

Sessie 4

Een energieker gevoel, met meer balans en acceptatie een nieuwe toekomst.

Al wandelend hebben we je kwaliteiten, kansen en talenten ontdekt. Je ervaart meer regie en balans in je leven. Je hebt meer zelfvertrouwen gekregen. Je durft met compassie en acceptatie naar jezelf te kijken. Je ‘moet’ niets meer. Je kunt jezelf beter ontspannen, hiervan genieten en dat volhouden.

Gemiddeld is een route ongeveer 5 kilometer. Het is raadzaam om stevige (wandel)schoenen te dragen.

Energie Wandeling maximaal 2,5 uur

Onderweg gaan we op zoek naar jouw innerlijke kracht. Tijdens de energie wandeling gaan we je zintuigen wakker maken. We kijken, luisteren, ruiken, voelen en ervaren. Je komt tot rust bij de ene boom en ervaart energie bij de andere boom. Je komt meer in contact met jezelf. Na de wandeling ga je met meer inspiratie voor verandering naar huis. De wandeling is ongeveer 8 km.

Stiltewandeling maximaal 2 uur

Stap even uit het moeten van alledag met Onderweg ‘Ont-moeten’. Geniet van de stilte in de natuur. We wandelen in een langzaam tempo. Je richt de aandacht op jezelf, je lichaam en je ademhaling. Middels mindfulness oefeningen laat je geluiden en geuren van de natuur op je inwerken. Dingen die eerder in je hoofd belangrijk leken, verdwijnen naar de achtergrond. Deze wandeling is zeer geschikt voor wie de rust, in zichzelf, buiten zoekt.

Buitenpraat! Wandelcoaching voor jongeren

Steeds meer jongeren ervaren psychische problemen. Wanneer een jongere minder plezier ervaart, niet lekker in zijn vel zit, moeite heeft met veranderingen, een vol hoofd heeft, structuur kwijt is of de motivatie ontbreekt, dan is wandelcoachen een mooie tool om weer in beweging te komen. Kijk op de pagina Buitenpraat! Wandelcoaching voor jongeren.

Meer buitenpraat
hekje in de sneeuw
grote boom
bedaf
sneeuw

Wandelcoaching is maatwerk. Denk jij na het lezen van deze informatie dat ik iets voor jou kan betekenen, neem gerust contact met mij op via:

onderwegontmoeten@gmail.com

06 2858 2307 (spreek gerust mijn voicemail in)

Design by Mariska Adriaans

logo ctrl m

Foto's: Yvonne Kroese Fotografie