logo
heroimage sneeuw

Over mij

Nancy van Ooijen

zittend in de sneeuw

Ik ben Nancy van Ooijen (1968), geboren in een klein Brabants dorpje. In mijn basisschooltijd was ik een verlegen en dromerig meisje. Er werden mij gevoelens van ‘domheid’ aangepraat. Als je dat vaak krijgt te horen, ga je erin geloven. Hier werden de zaadjes voor mijn onzekerheid gepland. Het heeft mij jarenlang achtervolgd.

Tussen mijn 30e en 40e levensjaar kreeg ik te maken met nare verlieservaringen. In eerste instantie verlamde het mij. Ik werd onzeker en twijfelde over mijn kansen en mogelijkheden. Door het verdriet, de pijn en onzekerheid er te laten zijn kon ik weer kleine stapjes zetten.

Sterke kanten

boomstam in de sneeuw

Ik heb een lange weg afgelegd om te ontdekken wie ik ben en belangrijker wat mijn sterke kanten zijn. Ik besefte dat als ik iets wilde veranderen, ik dat zelf moest doen. Het was een waardevol inzicht. Ik heb (mindfulness) trainingen gevolgd en hulp gezocht. Het 'van alles moeten' maakte plaats voor 'ont-moeten'. Middels meditaties vond ik weer balans en kwam ik meer in contact met mijzelf. Het was hard werken maar verrijkend, het voelde als thuiskomen bij mijzelf. Door mijn positieve instelling zag ik weer lichtpuntjes en durfde ik te verlangen naar een nieuwe toekomst.

Werk

wachtend in de sneeuw

Na 20 jaar gewerkt te hebben in diverse functies binnen de gehandicaptenzorg, maakte ik de overstap naar het (voortgezet) speciaal onderwijs. In de acht jaren dat ik hier werkte heb ik diverse (HBO/WO) cursussen en trainingen gevolgd.

hangend op paaltje

In 2014 startte ik met de post-HBO opleiding Praktijk Ondersteuner Huisartsen (POH) GGZ. Het was een jas die paste, wat is dit een leuke functie binnen de huisartsenzorg. Tot op heden werk ik met veel plezier als geregistreerd POH-GGZ voor diverse huisartsen.

dromend omhoog

Sinds juli 2016 heb ik een Ervaringscertificaat voor de opleiding HBO Bachelor SPH, specialisatie GGZ-Agoog. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in mijn opleidingsgeschiedenis; kijk eens op mijn LinkedIn profiel.

Coaching en wandelen

In de loop der jaren ontdekte ik dat coaching en wandelen een fijne combinatie zijn. Het deed mij besluiten om de post-HBO opleiding tot Wandelcoach te gaan volgen. Een inspirerende, praktische en resultaatgerichte opleiding, waarbij elementen uit de natuur gecombineerd worden met coaching. Ik ben een buitenmens en geniet van alle seizoenen; het ontluikende lichtgroen in de lente, de volle bladerpracht in de zomer. In de herfst word ik vrolijk van alle natuurlijke kleuren en geuren en paddenstoelen. De kale winter heeft voor mij iets van bezinning, tot rust komen.

explosie in de sneeuw

Ik maak gebruik van Cognitieve Gedragstherapie, Oplossingsgerichte therapie, Mindfulness en ACT technieken. Kort samengevat; mijn kennis, opleidingen en (werk)ervaringen komen samen bij datgene waar mijn affiniteit ligt; coaching en wandelen.

explosie in de sneeuw

Design by Mariska Adriaans

logo ctrl m

Foto's: Yvonne Kroese Fotografie